Dommedag for ego-sabiens

Kære læser

Antag, du vinder en bil incl. fri brændstof de næste tyve år. Du får det frie valg mellem en Porche Cayenne eller en Toyota Prius. Se billeder længere nede.

Begge biler er rummelige og kan tage dig fra A til B. Du er bekendt med, at Porchen kører 3 km/l og Toyotaen kan køre til Skagen på en kop brændstof.

Hvad vælger du?

Toyota Prius Cayenne

.

Cayennen? Ja, det vidste jeg.

Tsk tsk

Sådan er vi! Vi mennesker. Jeg vil påstå, at bliver vi stillet over for et frit – og økonomisk ansvarsfrit – valg, så vil vi til enhver tid vælge dét, der er bedst for os selv uden omtanke for omverdenen.

Vi vælger flyrejser (hvoraf jeg vil påstå, at 98% er unødvendige (incl. mine egne, I know)), store biler, aircon og ny mobiltelefon hvert år. Vi vælger den dobbelt-plasticemballerede salat i supermarkedet og den fine ny håndklædetørrer. Fjernsyn, brede bageovne og MP3-afspillere er et fysiologisk behov, som bør indskrives på nederste trin i Maslows behovspyramide.

Jeg gør det. Du gør det. Og dommedag kommer. Og det bliver ikke i form af en gletcher, for den har vi smeltet. Du og jeg.

Med økonomisk velstand følger et frit valg for mennesket!!! Og det dér menneske vil jo, ifølge min gennemgribende veldokumenterede dobbelt-blind-test foroven, altid foretage et egoistisk valg. Jeg foreslår, at al forbrug reguleres fra allerhøjeste sted i samfundet. Med regler og dolk.

Vi har ikke brug for fly, biler og aircon. Vi har Internettet (som kunne drives af vindmøller), hinanden og indtil videre nogenlunde frisk luft.

Diktatorisk miljølovgivning er vejen frem.

Kærlig hilsen,
En nyfødt miljøforkæmper

PS: i julegave ønsker jeg mig batteridrevne dækvarmere til min motorcykel.