Gode råd om Disneyland

Vi har været i Disneyland.! I tre dage har vi travet gade op og gade ned. Og det har været det hele værd.! Disneyland er spændende, udfordrende og bestemt et besøg værd – især hvis man kan lide rutchebaner og tegnefilm.

Vi havde bestilt rejsen hos Team-Benns og valgte 5 overnatninger på Disneyhotellet Sequioa-Lodge (prøv lige at udtal dét.!). Vi var ganske udmærket tilfredse med rejsebureauet og Vinni havde researchet sig frem til, at det praktisk taget ikke kunne betale sig, at købe hotellet og indgangsbilletterne på nettet selv.

Vi var i parkerne torsdag, fredag og lørdag i bededagsferien. Torsdag og fredag var køerne overkommelige og sidst på dagen kunne vi gå direkte ind i forlystelserne. Lørdag var ulidelig.!

Main street Kongestol Camilla Sully og Vinni

Her følger et par gode råd, hvis du skal af sted:

Træk Fastpass
For hver indgangsbillet kan man ihændehave ét aktivt fastpass. Fastpass trækker man til populære attraktioner og får hermed tildelt et tidspunkt, man kan komme tilbage til attraktionen og springe køen delvist over. Vi havde misforstået det en smule og troet, at vi kunne trække så mange fastpass, som vi lystede. Men det kan man ikke. Man kan kun have ét aktivt pr. indgangsbillet.

fastpass

Tag drikkevand med hjemmefra
Har du ledig plads i kufferten, så sørg for at købe x-antal 1½ liters flaskevand inden du tager i parkerne. Der er nemlig (såvidt vi fandt ud af) ingen indkøbsmuligheder. Deres vand fra hanen smager af klorfortyndede pesticider og en ½-liter flaskevand koster mellem kr. 15,- og kr. 20,-. Det bliver en dyr fornøjelse i længden at holde pigerne med vand.! I det hele taget er forplejning en stor post på budgettet. Spis ikke på hotellet.! Det var ikke godt. Spis evt. i Planet Hollywood i Disney Village – det var rigtigt godt, desværre kan man ikke bestille bord.

Gå i bunden af parken
Vinni har en taktik. Den har hun fra Legoland og den virker også i Disneyland. Den går ud på, at man går i bunden af parken lige når den åbner og så tager man forlystelserne i “omvendt gårækkefølge”. Overvej det.! Det virker imod køkløe.

Hotellet
Vi boede på et mellemklassehotel. Det var for så vidt udmærket. Der var to dobbeltsenge på et værelse og så var der i øvrigt (et lettere støjende) airconditionanlæg installeret. I receptionen var der et støjniveau svarende til Suzukien med 11.000 omdrejninger (i lydretningen). Men alt i alt et udmærket hotel. Hvis man var heldig, og i øvrigt gad stå i kø, så var det muligt at få taget sit billede sammen med én af Disneyfigurerne.

Camilla og Pluto

De her rutchebaner skal du prøve:
Hvis du er til rutchebaner, så skal du helt sikkert prøve Space Mountain Mission II. Den er SÅ fed og ubehagelig. Den ser ikke ud af meget udefra, men tro mig, man synker med 70km/t ned i et hul så sort som helvede og spinner rundt i loops og andet godt blandt sole og stjerner. Den er et must. Det var også Anne-Mettes favorit. Højdeminimun er 140cm

disney20020.jpg

En anden fed rutchebane er den, der ligger i Disney Studios. Den virker ret ny og kører rigtigt stærkt og med loops og sager. Undervejs i køen er der et latterligt unødvendigt indslag med en video af Aerosmith – herrestegud. Men højdegrænsen mærkeligt nok lavere end i ovenståede Space Mountain, nemlig 132cm, og det er i virkeligheden underligt, for den er mindst lige så vild.

De her shows skal du se:
I parkerne er der forskellige shows. Vi så et Tarzanshow, som var middelmådigt og et motorshow, som var ok, hvis bare de dog ville tie stille og køre ræs i stedet for at snakke. Der er et par pudsige overraskelser undervejs i motorshowet. Hvis du har god tid, så er det nogle udmærkede shows. Hvis du har begrænset tid, så er du ikke gået glip af det helt store. Husk godt med tøj, for det trækker på tribunerne. Giv dig tid til at se en parade en enkelt dag. Paraden kører igennem parken kl. 16 og ca. ½ time frem. Kom i god tid for folk stimler sammen i gaderne ca. en ½ time forinden.

disney20118.jpg Motorshow Parade

I Disney Studios er der en attraktion kaldet “Behind the scenes”, hvor man bliver fragtet i bus bagom scenerne. Når man venter i køen, så ser det ikke ud af meget, men attraktionen er bestemt et besøg værd. Der er også her en fed overraskelse undervejs på turen. I legoland ville der have stået et skilt med “sie werden nas”. Og så nok om det.

Behind the scenes