Singapore

Vi er kommet til storbyen, og her går det stærkt. Så vi har altid travlt, så vi kan komme videre til det næste og nå det sidste. Derfor er der ikke tid til useriøse programpunkter som fx at skrive et indlæg til siden her.

Men nu er det tidlig tirsdag morgen, og vi har sendt vores meget effektive turguide på arbejde. Så nu er her dejligt fredeligt.

Vi ankom til Singapore lufthavn i fredags, hvor Bjarke samlede os op. Det var rigtigt dejligt at se ham, og vi har nydt hans selskab lige siden.

Forskellen mellem Thailand og Singapore er slående, og den overrumplede os, allerede da vi trådte ud på lufthavnens parkeringsplads. I Singapore køber man en licens til at have en bil. Disse licenser er der i øvrigt kun en begrænset mængde af, og de udløber efter 10 år. Hvis du efter 10 år vil forny din licens på samme bil, koster det rigtig mange penge. Men hvis du skrotter den gamle bil og køber en ny efter 10 år, er licensen til den nye bil ikke så dyr. Derfor er Singapores bilpark en imponerende samling af de nyeste modeller fra primært asiatiske mærker, og de skinner om kap med solen, fordi de aldrig kører i jord – Singapore er jo én stor by – og fordi det koster ca. 30 kr., at få to indere til at vaske og støvsuge bilen.

Disse historier kan vi mange af. Vi har haft en yderst velinformeret guide i Bjarke, og han deler gerne ud af sin viden.

Vi gør vores bedste for at følge med Bjarke rundt i Singapore, men han kan altså være svær at leve op til. Efter en hurtig aftensmad i fredags var vi på diskotek sammen. Jeg har ham mistænkt for at opholde sig en del på byens diskoteker. I hvert fald har en et imponerende kendskab til nattelivet, og det var også mit indtryk, at nattelivets øvrige gæster havde et ret godt kendskab til ham. Han hilste på mange allerede på vejen ind, og vi blev præsenteret for en masse mennesker af meget forskellig nationalitet.

Ud over nattelivet er restauranter og shopping også en vigtig del af et besøg i Singapore. Også her er vi i selskab med en kender. Vi har spist amerikansk, indisk og kinesisk, og i aften skal vi vist spise brasiliansk. I morgen laver jeg dansk bøf med bløde løg til min lillebror. Det glæder han sig til.!

I dag skal Flemming og jeg så klare os på egen hånd. Vi skal på shopping, og det glæder jeg mig til.!

Hvis jeg får en ledig stund, skal jeg holde jer informeret om dagens gang. Hvis ikke må I vente med en udførlig redegørelse og et diasshow med 500 billeder, til vi kommer hjem. Vi ses snart.