Skjul dine data – gratis med TrueCrypt

Så skete det igen. Endnu en AHA-oplevelse ud ad kroppen. Den fedeste siden Operabrowseren på WII’en (som Vinni spydigt har fortalt mig, jeg alligevel ikke bruger).

Jeg har nogle data på min harddisk, som jeg ikke har lyst til, at andre ser. Dem har jeg tidligere lagret i en PGPdisk. Jeg har været glad for PGP-disk, men produktet er overgået til betalingsprodukt efter en kort overgang at være frigivet i opensource. Det betyder, at jeg længe har kørt med en gammel version – og uden mulighed for at køre på nye maskiner – og slet ikke Vista.

Men så fandt jeg TrueCrypt. Og så tændtes den lille passwordliderlige flamme i mig igen. For her er en værdig afløser til PGPdisk. TrueCrypt fungerer på samme måde som PGPdisk, nemlig at man kan mount’e et diskdrev baseret på en enkelt krypteret fil på harddisken. Man kan kun mount’e disken med et password. Og indtil PC’en slukkes eller går i dvale, så har man sine data tilgængelig via et diskdrev. Når computeren lukkes, er diskdrevet lukket indtil man mount’er det igen. Og alle data er Joakim-Von-And skjult for andre. Det er så flot.! Og den krypterede fil kan sikkerhedskopieres, mailes eller flyttes via USB-stick. Så kan jeg have mine sædvanlige 5 backups af alting – og bruge det anywhere.

Det er sikkert, gratis, det er opensource og for-your-eyes-only.

Hurra – den får 5 Ruko-nøgler
Truecrypt ikon Truecrypt ikon Truecrypt ikon Truecrypt ikon Truecrypt ikon 

Truecrypt kan downloades gratis her >>